Πέντε ακόμα ιερόδουλες με έιτζ
Άρθρο της Πεννυς Mπουλουτζα όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012.
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών φορέων του ιού του έιτζ. Κατά τους χθεσινούς ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε σύνολο 34 ιερόδουλων που προσήχθησαν στο Α.Τ. Ομονοίας, 5 γυναίκες βρέθηκαν θετικές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 17.
Την ίδια στιγμή, την ποινικοποίηση της σεξουαλικής πράξης με παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες χωρίς προφύλαξη προτείνει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες σε αυτούς που επιζητούν την πρακτική αυτή θέτοντας σε κίνδυνο κατ’ επέκτασιν τις συντρόφους τους. Εως χθες περισσότεροι από 2.000 άνδρες κάλεσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητώντας οδηγίες. Είναι κυρίως νέοι άνδρες που είχαν έρθει σε επαφή με εκδιδόμενες χωρίς προφύλαξη, παρά τις προειδοποιήσεις του υπ. Υγείας για την «υγειονομική βόμβα» στο κέντρο της Αθήνας.
«Η βόμβα εξερράγη» τόνισε χθες ο κ. Λοβέρδος, επαναλαμβάνοντας ότι το πρόβλημα ξέφυγε από το γκέτο των παράνομων μεταναστών. Ο υπουργός έκανε λόγο για βαρύτατη αμέλεια εκ μέρους των ανδρών με την επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, που «συνορεύει απόλυτα με τη γαϊδουριά». Οπως είπε, πάνω από το 50% της ευθύνης το έχουν οι «πελάτες» και πρόσθεσε: «Θα είναι κοντόφθαλμο, άδικο και έξω από τον πολιτισμό μας να μη δούμε και την ευθύνη του “τύπου με τα λεφτά που πληρώνει”». Σημειωτέον ότι η πλειονότητα των ιερόδουλων φορέων του έιτζ που συνελήφθησαν είναι χρήστριες ναρκωτικών ουσιών που εκδίδονται για τη δόση τους. Κατά τον ΟΚΑΝΑ, οι χρήστριες εκδιδόμενες έχουν κατά μέσο όρο 5 - 10 «πελάτες» την ημέρα.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στα εμπόδια που αντιμετώπισαν εδώ και ένα χρόνο οι υπηρεσίες του υπουργείου στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πριν αυτό «ξεφύγει από το γκέτο», απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για προεκλογική κινητοποίηση. «Το φαινόμενο συνάντησε την πορεία της Ελλάδας για τις εκλογές και όχι το αντίστροφο», τόνισε. Οπως είπε, το θέμα δεν έλαβε αρχικά τη δημοσιότητα που έπρεπε, οι μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας «εκδιώχθηκαν» από τη δημοτική αστυνομία και η έκδοση υγειονομικής διάταξης -στο πλαίσιο της οποίας γίνονται τώρα οι έλεγχοι- «σκόνταφτε» σε προσφυγές στο ΣτΕ. Ακόμα και στο εξωτερικό, οι αρμόδιοι οργανισμοί ήταν επιφυλακτικοί στις εκκλήσεις του υπ. Υγείας, θεωρώντας ότι απλώς «ζητάει χρήματα». Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων τονίζει ότι είναι αναγκαίο να γίνουν τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και αναφέρει ότι σήμερα στα όρια του δήμου λειτουργούν παράνομα τουλάχιστον 315 οίκοι ανοχής. Το 2011 οι υπηρεσίες του σφράγισαν 82 τέτοια οικήματα, ενώ χρειάστηκε να γίνουν 196 επανασφραγίσεις.
Πάντως, πληθαίνουν οι αντιδράσεις φορέων για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των ιερόδουλων που βρέθηκαν θετικές στον ιό του έιτζ. Σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «συγκρούεται το αγαθό του ιατρικού απορρήτου και το κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία των υπολοίπων». Και πρόσθεσε ότι έχει πολλά θετικά η κίνηση, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει την παρέμβαση διεθνών οργανισμών. «Υπερβολικές» χαρακτήρισε τις αντιδράσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης. «Η δημοσίευση είναι νομιμότατη και ας κόπτονται οι Φαρισαίοι. Η φωτογραφία εξυπηρετεί την άμεση αναγνώριση», τονίζει και σημειώνει: «Τι μετράει περισσότερο στη ζυγαριά στάθμισης των συμφερόντων και των δικαιωμάτων από την πλευρά της οργανωμένης πολιτείας; Το δικαίωμα στην υπόληψη και την προστασία των προσωπικών δεδομένων ή το δικαίωμα στη διάσωση της ζωής έστω και ενός ανθρώπου που μπορεί να έχει μολυνθεί εν αγνοία του από τη νόσο;».
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
5
Σχολιάστε το άρθρο