Συμβούλιο της Επικρατείας: Με την απόφασή του για το ΕΕΤΗΔΕ, έδειξε γιατί η Ελλάδα είναι φτωχή και χρεοκοπημένη

Αρχική | Απόψεις | Συμβούλιο της Επικρατείας: Με την απόφασή του για το ΕΕΤΗΔΕ, έδειξε γιατί η Ελλάδα είναι φτωχή και χρεοκοπημένη
image

“Ο πλούτος των εθνών, είναι η ποιότητα των θεσμών τους”. Με τη φράση αυτή ξεκινούσαμε, τον περασμένο Δεκέμβριο, το άρθρο μας που έκλεινε έναν κύκλο αγώνων του Συλλόγου μας κατά του ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).

Το ερώτημα που θέταμε τότε ήταν εάν “μπορεί να επιτραπεί μία εκτροπή από το Σύνταγμα της χώρας λόγω των έκτακτων δημοσιονομικών αναγκών και της κατάστασης που έχει περιέλθει η Ελλάδα από τη σωρεία των λανθασμένων ενεργειών και των παραλείψεων των Κυβερνήσεων και του πολιτικού συστήματος γενικότερα”. Και αναρωτιόμασταν, εάν ναι, “Πόσο μεγάλη μπορεί να είναι αυτή η εκτροπή; Πόσο πολύ θα επιτραπεί να ανοίξει η “Κερκόπορτα” της Δημοκρατίας μας;"

Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μας απαντά ότι, ναι, η εκτροπή από το Σύνταγμα της χώρας είναι επιτρεπτή.

Αντιλαμβανόμαστε το δίλημμα μπροστά στο οποίο βρέθηκαν οι δικαστές. Από τη μία πλευρά είχαν να αντιμετωπίσουν έναν εκτρωματικό νόμο, ο οποίος πέραν από τις προφανείς παραβιάσεις των συνταγματικών άρθρων που αναφέρονται στη φορολογία των πολιτών, περιείχε και το -πρωτοφανές για τη νομοθετική ιστορία των εθνών- μέτρο της απειλής της διακοπής του ρεύματος για όσους είτε επειδή δε μπορούν, είτε για λόγους συνείδησης, δεν πληρώσουν τον εξοντωτικό φόρο. Από την άλλη πλευρά, οι κρίσιμες περιστάσεις που διέρχεται  η χώρα και η ανάγκη εξεύρεσης -με κάθε τρόπο- εσόδων, για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Οι δικαστές προσπάθησαν να δώσουν μία “σολομώντεια λύση”. Αφενός μεν έκριναν ότι η βάρβαρη απειλή της διακοπής του ρεύματος είναι αντισυνταγματική και αφετέρου ότι, η έκτακτη επιβολή ενός ειδικού φόρου στα ακίνητα είναι νόμιμη.
Μάλιστα, αντιλαμβανόμενοι την ανεπάρκεια του δεύτερου σκέλους της απόφασής τους, επιφυλάχθηκαν να κρίνουν και πάλι τη νομιμότητα του φόρου, εάν αυτός, από έκτακτος και διάρκειας δύο ετών, καταλήξει να μονιμοποιηθεί.

Βεβαίως, δεν έχουμε ακόμη το κείμενο της απόφασης για να διαβάσουμε το σκεπτικό της, αλλά και το “βάθος” στο οποίο αυτή προχώρησε, αναφορικά με το μέγεθος της φορολογίας που μπορεί να επιβάλλει το Κράτος στους πολίτες του. Όμως, είναι σαφές ότι, με την απόφασή του αυτή, το Συμβούλιο της Επικρατείας, άνοιξε την “κερκόπορτα” της Δημοκρατίας μας.

Αυτό που ζητήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την αίτηση ακύρωσης που υπέβαλαν ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ και άλλοι φορείς, ήταν να αποφανθεί εάν ο νόμος είναι συνταγματικός ή όχι. Και όχι να τον κρίνει μέσα από το πλαίσιο των δυσμενών σημερινών περιστάσεων. Τα δικαιώματα των πολιτών, όπως τα ορίζει το Σύνταγμά μας, δεν θα πρέπει να κρίνονται μέσα από την οπτική των όποιων περιστάσεων. Διαφορετικά, αφήνουμε ανοικτούς τους ασκούς του Αιόλου...

Παράλληλα, νομίζω ότι δίκαια σκεφτόμαστε πως, εφ’ όσον τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας επεμβαίνει στη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας, θα έπρεπε, ήδη προ ετών, να έχει επέμβει και να είχε σταματήσει όλα αυτά τα φαινόμενα που μας οδήγησαν στο δημοσιονομικό εκφυλισμό και στη χρεοκοπία. Μέσα από την οπτική της απόφασης που το ίδιο εξέδωσε χθες προκύπτει ότι, οι ευθύνες του για την εξέλιξη της σημερινής οικονομικής κατάστασης του Κράτους μας και για τις αδικίες που επί χρόνια συντελούνται από το Κράτος σε βάρος των πολιτών είναι μεγάλες. Και οι ευθύνες αυτές δε θα πρέπει ούτε να αποσιωπούνται, αλλά ούτε και να ξεχνιούνται.

Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την άποψή μου, συνιστά μία ήττα για την κοινωνία, η οποία πλέον διαπιστώνει ότι οι ελάχιστοι “πυλώνες” της Δημοκρατίας που θα μπορούσαν να σταθούν και να την προστατεύσουν, έχουν πλέον και αυτοί καταρρεύσει. Όμως, η χθεσινή απόφαση συνιστά μία ήττα και για το ίδιο το θεσμό του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού αντί να παίξει τον πραγματικό του ρόλο ως κριτής των πράξεων της Κυβέρνησης, κατέληξε πλέον να είναι συνεργός της.

Ο πλούτος των εθνών, είναι η ποιότητα των θεσμών τους. Απορούμε λοιπόν γιατί η χώρα μας βρέθηκε φτωχή και χρεοκοπημένη;

 

Διαβάστε άλλα άρθρα για το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ)



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (13 σχολιάστηκε):

ΧΡΗΣΤΟΣ την 09 Μαρτίου 2012
avatar
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΕΤΗΔΕ ΤΟΥ Ν.4021/2011(ΑΡΘΡΟ 53.)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 53(ΕΕΤΗΔΕ) ΤΟΥ Ν.4021/2011 ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΠΑΡ.1-ΠΑΡ.2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ- ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ- ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΗΜΕΥΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ'ΟΨΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ (ΔΗΛ.ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ)Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.ΔΗΛ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ 1,5% Η 3% ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ.1 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ) ΑΛΛΑ ΔΗΜΕΥΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ-ΔΗΛ.ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ-ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΠΡΑΓΜΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΠΑΡ.2 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΔΑ.
ΕΠΙΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ Η ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ(ΧΡΟΝΙΚΑ) Η/ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ .ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΠΑΡ.2 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Η/ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ) ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ Η/ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΛ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΗΜΕΥΤΕΤΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΔΗΜΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΙΣΧΥ.
ΑΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΡΥΣΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΕΤΗΔΕ (ΑΡΘΡΟΥ 53.ΤΟΥ Ν.4021/2011)ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΠΑΡ.1 ΚΑΙ ΠΑΡ.5 ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ 17 ΠΑΡ.1 ΚΑΙ ΠΑΡ.2 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ :ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ.ΑΡΑ ΟΡΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ(ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ).ΜΟΛΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΣτΕ)ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
KATRANITSAS την 08 Μαρτίου 2012
avatar
Επειδη ολα πλεον θα λυθουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ,πιστευω οτι μια πρεπει να ειναι η προτροπη:ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Jean Paul Vandam την 06 Μαρτίου 2012
avatar
Γιαυτό και ηταν ΛΑΘΟΣ η παροτρυνση του Συλλογου να ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ το χαράτσι και το τελος επιτηδεύματος και ΜΕΤΑ να κινηθούμε δικαστικα.

Ο ΜΟΝΟΣ τροπος τελικα ειναι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ μεχρι να αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα στην Ελλάδα.

Απλο.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
Αθανάσιος Ξανθόπουλος την 05 Μαρτίου 2012
avatar
Σχετικά με το πόσοι πλήρωσαν το ειδικό τέλος της ΔΕΗ, (χαράτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους) θα σας δώσω μια πληροφορία που έρχεται απο υπάλληλο της ΔΕΗ το ποσοστό που πλήρωσαν μαζί με τον λογαριασμό και το χαράτσι ειναι μόλις το 50% και οχι 85% που ψευδώς λένε τα ΜΜΕ και οι επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΗ.
Χονδρικά μου είπε οτι απο σύνολο 8 εκαττομυρίων λογαριασμών μόνο τα 4 εκαττομύρια πληρώθηκαν κανονικά... Τα υπόλοιπα δεν κατέβαλαν το ειδικό τέλος...
Μην πιστεύετε λοιπόν αυτά που για ευνόητους λόγους μεταδίδουν...
Το 50% αντιστάθηκε και καλά έκανε και νοιώθω περήφανος που είμαι μέσα στο ποσοστό αυτό...
Μακάρι να ήταν ακόμα περισσότεροι...
Τώρα ετοιμάζονται να αναδιπλωθούν και να αλλάξουν τον νόμο γιατί ασχέτως με το τι αποφάσιζε το ΣΤΕ να είστε σίγουροι οτι όλο και περισσότεροι θα αρνούνταν να πληρώσουν το τέλος το επόμενο διάστημα...
Αναδιπλώθηκαν την κατάλληλη στιγμή για να μην αντιληφθεί την δύναμη που έχει ο λαός οταν αντιδρά μαζικά...
(Βλέπε κίνημα πατάτας... θα δείτε οτι κάπως θα προσπαθήσουν να το καταστείλουν κι αυτό... ειναι "κακά" παραδείγματα αυτά... και δεν τους αρέσουν... θα το δείτε...)
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
6
Μαρία Δανάσκου την 05 Μαρτίου 2012
avatar
Είχε κανείς την αυταπάτη ότι το ΣτΕ δεν θα ήταν συνεργός της κυβέρνησης? Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς, ακόμα και εδώ στα σχόλιά μας, είχαμε εξαρχής εκφράσει (και ας δεχτήκαμε επικριτικά σχόλια ως δήθεν "οπισθοδρομικοί") την ανησυχία μας σχετικά με τον ρόλο του και την πιθανή απόφασή του. Αποδεδειγμένα πλέον η Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο τυφλή. Είναι επικίνδυνη. Ομως, αν διαβάσει κανείς ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ θα αντιληφθεί το γιατί γίνονται όλα αυτά. Ευχαριστώ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
Jean Paul Vandam την 05 Μαρτίου 2012
avatar
Κυριε Σιάτρα μια αλλη διασταση του θεματος ειναι η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΘΥΜΙΑ των Ελλήνων να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ το χαράτσι. Αν και δεν ξερω νουμερα, απο ότι λένε η πλειοψηφία πληρωσε αδιαμαρτυρητα.

Αυτό λέει πολλά για την ποιότητα των Ελλήνων και επίσης λέει ότι ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ να πληρώσουν. Απο τα κλεμμένα τόσων ετων προφανώς ....

Είμαστε δυστυχώς ραγιάδες και ηλίθιοι.

Δυστυχως ...
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
4
ft την 05 Μαρτίου 2012
avatar
Δυστυχώς οι θεσμοί δε λειτουργούν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί και πράττει σύμφωνα με τις ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου εξυπηρετώντας την πολιτική ηγεσία κάθε εποχής και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών της, καλύπτοντας και επικυρώνοντας όλες τις σχετικές αποφάσεις αντί να είναι πραγματικά ανεξάρτητη και μέσο εξυγίανσης. Siemens, Χρηματιστήριο, Δομημένα ομόλογα, Υποκλοπές, σκάνδαλα και τόσες άλλες υποθέσεις Εθνικής σημασίας μπήκαν στο αρχείο. Δεν είναι απλά θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας. ΔΕΝ ζούμε στην πραγματικότητα σε Δημοκρατία, όλα ορίζονται από την πολιτική τάξη της χώρας. Τα πάντα πρέπει να επανασχεδιαστούν από την αρχή αν θέλουμε να δημιουργήσουμε προοπτική και μέλλον για τις επόμενους πολίτες αυτής της χώρας.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
Αγγελος την 04 Μαρτίου 2012
avatar
Ολοι ξέρουμε πως λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η δικαιωσύνη. Αυτό το ΣτΕ κάθε τόσο βγάζει αποφάσεις και κρίνει πως μπορεί να παραβιαστεί το σύνταγμα λόγο δημοσίου συμφέροντος.
Τι θα πει, παραβιάζω το σύνταγμα λόγω δημοσίου συμφέροντος;
Τι είναι το σύνταγμα, δεν είναι ο υπέρτατος νόμος του κράτους; Και πότε ο υπέρτατος νόμος μπορεί να ξεχειλωθεί για να εξυπηρετήσει συμφέροντα έστω και αν αυτά είναι του δημοσίου;
Εδώ ακόμα και σε απλούς νόμους και υπουργικές αποφάσεις δεν δέχονται ερμηνείες και ξεχειλώματα και το ΣτΕ ξεχειλώνει κάθε τόσο το ίδιο το σύνταγμα.

Ομως φταίμε εμείς που δεχόμαστε να αφήνουμε μια χούφτα ανθρώπων που κάποιοι πολιτικοί συμμορίτες τους διόρισαν ως δικαστές να ερμηνεύουν για εμάς το σύνταγμα.

Το σύνταγμα δεν επιδέχεται ερμηνείες και ξεχειλώματα.

Αντί να είμαστε οργανωμένοι όλοι οι πολίτες και να υπερασπιζόμαστε οι ίδιοι τα συμφέροντά μας, αφηνόμαστε έρμαια στις ορέξεις των πολιτικών και των ανδρείκελων τους.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν αν οι πολίτες ήταν όλοι οργανωμένοι και κανένας δεν πλήρωνε το χαράτσι τους; Τι εξουσία θα είχαν όλοι αυτοί, αν εμείς οι πολίτες δεν τους την αναγνωρίζαμε, μέσα από την δική μας οργάνωση;

Το κράτος σήμερα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Ελληνα και είναι άριστα οργανωμένο για να μας καταπιέζει.
Ας οργανωθούμε και εμείς επιτέλους για να το αντιμετωπίσουμε.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
9
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ την 03 Μαρτίου 2012
avatar
Αγαπητέ Κύριε Δημητρακόπουλε , θα είχε πολύ ενδιαφέρον καί πλάκα αλήθεια άν το οικονομικά καί ηθικά χρεωκοπημένο κράτος μας θα έμπαινε στο κόπο να συλλάβει 1.500.000 πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι !!
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ την 03 Μαρτίου 2012
avatar
ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ Ως ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ? ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ?
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
-1
1 2 next συνολικά: 13 | προβολή: 1 - 10

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας